11825986_1125227347502632_3812215541541894934_n

In de maand november geeft Snow Safety Center een serie van drie leerzame lezingen bij MK Skiservice. Tijdens de lezingen op 4 en 11 november krijg je veel basiskennis over lawines. Wat voor lawines zijn er? Welke lawines zijn gevaarlijk voor de wintersporter? Hoe ontstaan ze? Wat is een lawinebericht en wat staat er in? Hoe kun je verstandig met lawinegevaar omgaan? Risicomanagement noemen ze dat. En natuurlijk: welke materialen heb je nodig als je buiten de piste gaat?

Tijdens de lezing op 28 november leer je alles over het lawinebericht. Het lawinebericht speelt een belangrijke rol in de informatie die de freerider krijgt. Maar wat staat er eigenlijk allemaal in een lawinebericht? En belangrijker nog: wat bedoelen de lawinediensten met bepaalde zinssneden? In deze clinic gaan we uitgebreid in op de eigenaardigheden en wetenswaardigheden van de lawineberichten in de Alpenlanden. We kijken ook naar de verschillen tussen de verschillende landen. En welke rol spelen de zogenaamde ‘lawinescenario’s’? In minder dan 2 uur leer je alles over lawineberichten! (nou ja: bijna alles….)

Al deze kennis doe je op tijdens een gezellige avond met raclette bij MK Skiservice in Bilthoven. Inschrijven doe je op de Facebook pagina van MK Skiservice.

Share →