Lawineredding en EHBBO voor lawineslachtoffers

Wat als het toch misgaat? Dan moet je het probleem met je eigen groepje oplossen! We zijn supertrots dat we in samenwerking met bergredder en specialist Menno Boermans 2 dagen lawineredding kunnen organiseren! Menno zal je trainen in het medische vervolg van een lawineredding. Hoe voorkom je onderkoeling? Beademing en reanimatie in het terrein. Organisatie. Transport van een slachtoffer. Wat en hoe met de reddingshelikopter? Wat als de helikopter niet kan komen? En nog veel meer. Leer het van de allerbeste leermeester: Menno!

Namens het Snow Safety Center staat ‘piepermeester’ Rolf Westerhof ter beschikking om je in 1 op 1 begeleiding alle trucs en tricks te leren over de zoekactie met schep, pieper en sonde.

Twee dagen onder leiding van twee toppers! Hands-on training: veel in terrein en weinig in het klaslokaal. Scenario’s doorwerken op de berg, wat het weer ook is. Directe feedback van Menno en Rolf. Advies over materiaal en werkwijzen. Mis het niet!

Data: 13 en 14 maart 2017  (met aankomst op zondag 12 maart en vertrek op woensdag 15 maart)

Kosten: € 375,- INSCHRIJVEN

Incl.: 3 overnachtingen, 2 dagen halfpension (diner en ontbijt), begeleiding en training.

Excl. evt. Liftpas, vervoer

Voorwaarde voor deelname: redelijke eigen vaardigheid in afdalen in het terrein. Enige kennis over de omgang met piepers.

LET OP: Bij registratie/inschrijving wordt gevraagd of je eigen materiaal hebt (Pieper, Schep en Sonde). Deze materialen heb je nodig om aan de cursus mee te kunnen doen. Zorg ervoor dat je deze meeneemt!

INSCHRIJVEN

1 Reactie

Comments are closed.