Theorie Lawine II

Kennis is macht! Daarom is er een vervolg op Lawine I, de WePowder Academy, of een ‘Alpinkurs’. De theoretische onderwerpen worden verdiept en er is ruimte voor wat pure sneeuwkunde. Nieuw tov de Theorie Lawine I zijn de lawinescenario’s, toerenplanning en een uitgebreidere en complexere beslisstrategie die wat meer mogelijkheden geeft. Met Lawine II theorie ‘in the pocket’ begint het echt ergens op te lijken!

Onderwerpen zijn onder andere het lawinebericht voor pro’s, soorten lawines en bijbehorende tactieken (‘lawinescenario’s’), tijdsplanning bij toeren, oriëntatie (bijv terugvinden van een plek in het terrein op een kaart, e.d.) en lawineredding.

Data theorie Lawine II (de cursus duurt 2 dagen!)

  • 3 en 17 november 2019 – van 10 tot 16.30 uur – Wolga 5, 2491 BK – Den Haag (een paar km van Snowworld verwijderd) INSCHRIJVEN

België:

  • Er is dit jaar geen cursus in België voorzien. Neem bij belangstelling contact op met telefoon: 00 31 62 95 46 669

De kosten bedragen € 140,- inclusief lesmateriaal, exclusief eten/drinken.

Voorwaarden voor deelname Theorie Lawine II: Theorie Lawine I, WePowder Academy I of gelijkwaardig (bijv. Alpinkurs) gevolgd hebben.

Update-dag voor Module 2 WePowder

Mensen die de Module II van de WePowder Academy hebben gevolgd en mee willen naar de praktijk Lawine II dienen een ‘update-avond’ te volgen. Deze vindt plaats op:

  • nader te bepalen bij MK Skiservice, Bilthoven – INSCHRIJVEN kan nog niet

De kosten bedragen € 45,- inclusief lesmateriaal, exclusief eten/drinken

Voorwaarden voor deelname update-dag Module II: WePowder Academy Module I & II gevolgd hebben, of alleen Module II in combinatie met de Snow Safety Center Theorie Lawine I.

ALLE CURSUSSEN ONDER VOORBEHOUD VAN VOLDOENDE INSCHRIJVINGEN!