Pieperfest Corona-editie V2

2021

Corona, COVID, je kent het inmiddels. Dus een Pieperfest zoals we dat gewend zijn, zit er nog steeds niet in. In de horeca verwacht men mogelijk weer extra beperkingen vanaf half september. Daarom hebben we ook dit jaar weer een ochtend- en een middaggroep. Dat heeft voor de deelnemers echter ook positieve kanten! Zo werken we tijdens de praktische clinics in extra kleine groepjes: optimale persoonlijke aandacht dus! De keerzijde is dat het programma slechts een halve dag duurt. Maar die halve dag stampen we wel helemaal vol! Uiteraard doen we de vertrouwde praktische clinics op het strand en we sluiten af met een lezing van reddingslegende Bruno Jelk uit Zermatt over ongevallen met gletsjerspleten.

Het globale ochtendprogramma ziet er vooralsnog zo uit:

8.45 uur: inchecken

9.20 uur: indelen groepen

9.30 uur: start praktische clinics

12.15 uur: start lezing

13.00 uur (ongeveer): afsluiting en einde ochtendsessie

Inschrijven voor de OCHTENDSESSIE kan HIER

 

Het globale middagprogramma ziet er vooralsnog zo uit:

13.15 uur: inchecken

13.30 uur: indelen en start praktische clinics

16.15 uur: start lezing

17.00 uur (ongeveer): afsluiting en einde middagsessie

Inschrijven voor de middagsessie kan HIER

 

Neem je aub je eigen pieper mee als je die hebt!

Het programma zal eventueel aangepast worden aan nieuwe COVID regels.

TOT DE 26STE!

 

Nieuwe GRATIS lezing 27 december 2020

Wegens overweldigende positieve reacties en omdat we niet naar de sneeuw mogen de kerstvakantie organiseren we een nieuwe lezing over de lawine Basics op 27 december 2020. We hebben alle technische problemen bij vorige edities (hopelijk) zoveel mogelijk opgelost.

Tijdens onze lezing op zondagavond 27 december 2020 van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur leer je de basis van de lawinekunde. Wat voor lawines zijn er? Welke lawines zijn gevaarlijk? Wat is een lawinebericht en hoe zit de lawineschaal in elkaar? En vooral: hoe kun je voorkomen dat je in de problemen komt? Uiteraard besteden we ook aandacht aan het materiaal dat je nodig hebt.

De lezing duurt ongeveer 1,5 uur met een korte pauze in het midden. Het is mogelijk om vragen te stellen. De lezing wordt gegeven door Rolf Westerhof.

LET OP: het is gratis, maar je moet wel INSCHRIJVEN!

Je krijgt de toegangscode voor ZOOM kort van tevoren. Je kunt ZOOM in je browser volgen, maar het is beter om  programmaatje te downloaden.

 

 

Gratis online lezing 10 november 2020!

We kregen leuke reacties op de online lezing van 27 oktober. Helaas waren er ook mensen die geen goede ontvangst hadden. Dat probleem hebben we opgelost. DUS: voor iedereen die het gemist heeft of het nu met goed internet wil zien: op 10 november om 20 uur doen we nog een keer een lezing over de lawine basics.

Hier kun je inschrijven: je ontvangt dan van tevoren de Zoom-link en het Password voor de lezing.

 

Pieperfest 2020

zondag 27 september

 

Pieperfest 2020 wordt een Pieperfest ‘à la sauce COVID’. Uiteraard weer bij Aloha in Wijk aan Zee. We zullen alles volgens de geldende regels organiseren en dat betekent dat er plek is voor één groep in de ochtend en één groep in de middag. De groepen zijn beperkt tot slechts 20 deelnemers.

 

Het goede nieuws is dat we deze groepen verdelen in subgroepjes van 5 deelnemers plus een instructeur. Optimale begeleiding dus! We zullen alle beschikbare tijd besteden aan praktische oefeningen en dat is natuurlijk waar het vooral om draait. Voor ontvangst en afsluiting kunnen we gebruik maken van het zaaltje van Aloha terwijl we dan voldoen aan de geldende Coronaregels.

 

Neem je eigen pieper mee als je die hebt en eventueel je airbag om deze te laten testen (dat laatste nog onder voorbehoud). Wel zal het mogelijk zijn om de meest gangbare piepers, met uitzondering van de modellen van ARVA, van een software update te voorzien. Voor de toch nieuwe Barryvox en Barryvox S is bijvoorbeeld nieuwe software beschikbaar, de nieuwste software voor andere modellen is al een tijdje in omloop.

De programma’s zien er zo uit:

Ochtendprogramma

9.00 uur: inchecken

9.30 uur: uitleg en start praktische clinics

12.00 uur (ongeveer): afsluiting ochtendsessie

 

Middagprogramma

13.00 uur: inchecken

13.30 uur: uitleg en start praktische clinics

16.00 uur (ongeveer): afsluiting middagsessie

Hoe het winterseizoen gaat verlopen weet nog niemand, but you better be prepared! Dus ondanks de beperkingen gaan we er een mooie en leerzame dag van maken!

 

 

Geen events beschikbaar...