Snow Safety Module

Deze opleiding voor ‘professionals’ bestaat uit 3 theoriedagen in Nederland en 6 praktijkdagen in de Alpen. Afsluitend aan de praktijkdagen vindt er een theorie-examen en een examen pieperzoeken plaats. De praktische vaardigheden en de vooruitgang daarin worden gedurende de hele week beoordeeld door de berggidsen die de groepen begeleiden. Alle gidsen en instructeurs zijn Nederlandstalig en ook de examens vinden in het Nederlands plaats.

De Snow Safety Module is toegankelijk voor iedereen met een Ski- of Snowboardleraar niveau 4 deel 1 certificaat (of een B 1 diploma), een Oostenrijks Landes I diploma of gelijkwaardige andere opleiding. Bij twijfel kan daarover contact worden opgenomen met de NSkiV (opleidingen@wintersport.nl).

Inschrijven kan hier

Kosten

De kosten voor de cursus (Pro-dag plus praktijk incl. gids- en examenkosten plus onderdak op basis van half pension, excl. liftpas) bedragen: € 949,-, excl. Lawine I theorie.

Kosten theorie: € 140,-

Kosten liftpas: 5 dagen max CHF 300,- (afhankelijk van de uiteindelijke groepskorting). In uitzonderlijke omstandigheden kan een 6de dag liftpas nodig zijn.

Inschrijven kan hier

Periode

De eerste twee theoriedagen kunnen op verschillende locaties in Nederland gevolgd worden tijdens de reguliere theoriecursussen Lawine I. Een overzicht van cursusdata en locaties kun je onder de knop Lawine I vinden. De derde theoriedag vindt voorafgaand aan de praktijk plaats in Den Haag. Dit jaar is dat op donderdag 14 februari 2019.

De praktijkdagen vinden van zaterdag 9 tm vrijdag 15 maart 2019 plaats in Klosters, Zwitserland.                                (aankomst zaterdagmiddag 9 maart, vertrek vrijdagmiddag 15 maart)

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Bij Nina Oosterloo kun je praktische vragen over deze cursus stellen: opleidingen@wintersport.nl.