Snowsafety Module

Winter 2023/2024

 

Deze opleiding voor ‘professionals’ bestaat uit 3 theoriedagen in Nederland en 6 praktijkdagen in de Alpen. Afsluitend aan de praktijkdagen vindt er een theorie-examen en een examen pieperzoeken plaats. De praktische vaardigheden en de vooruitgang daarin worden gedurende de hele week beoordeeld door de berggidsen en instructeurs die de groepen begeleiden. Alle gidsen en instructeurs zijn Nederlandstalig en ook de examens vinden in het Nederlands plaats.

De Snow Safety Module is toegankelijk voor iedereen met een Ski- of Snowboardleraar niveau 4 deel 1 certificaat (of een B 1 diploma), een Oostenrijks Landes I diploma of gelijkwaardige andere opleiding. Bij twijfel kan daarover contact worden opgenomen met de NSkiV (opleidingen@wintersport.nl). Meer informatie over deze opleiding van de NSkiV vind je hier.

 

INSCHRIJVEN

 

 

 

 

 

 

 

Kosten

De kosten voor de cursus (Pro-dag plus praktijk incl. gids- en examenkosten plus onderdak op basis van half pension, excl. liftpas) bedragen 949 euro exclusief Lawine I theorie en exclusief liftpas.

Lawine I Theorie: 140 euro.

Kosten liftpas: 5 dagen max CHF 300,- (afhankelijk van de uiteindelijke groepskorting). In uitzonderlijke omstandigheden kan een 6de dag liftpas nodig zijn.

 

Periode

De eerste twee theoriedagen kunnen op verschillende locaties in Nederland gevolgd worden tijdens de reguliere theoriecursussen Lawine I. Een overzicht van cursusdata en locaties vind je hier. De derde theoriedag vindt voorafgaand aan de praktijk plaats bij de NSkiV in Utrecht. De datum voor februari 2024 is nog niet bekend.

De praktijkdagen vinden van zaterdag 2 tm vrijdag 8 maart 2024 (aankomst zaterdagmiddag 2 maart, vertrek vrijdagmiddag 8 maart) plaats in Davos Klosters, Zwitserland.

INSCHRIJVEN

 

Bij Kristi van Lieshout kun je praktische vragen over deze cursus stellen: opleidingen@wintersport.nl.