Basics

Het Snow Safety Center houdt gedurende het seizoen regelmatig lezingen over lawines, lawinemateriaal en simpele tot ingewikkelde zoekscenarios voor lawineslachtoffers. Deze lezingen zijn altijd interactief met videobeelden en demonstraties. Het Snow Safety Center heeft inmiddels een verscheidenheid aan lesmateriaal waarmee vrijwel elk probleem duidelijk gemaakt kan worden en waarmee de oplossingen geoefend kunnen worden, zowel binnen als buiten.

Pieperfest

Het Pieperfest beleeft zijn eerste lustrum! In de afgelopen 5 jaar heeft het Pieperfest een vaste plek verworven in de agenda’s van veel freeriders. En terecht! Hoe kun je het seizoen nou beter beginnen dan met het aanscherpen van je pieperskills? Er zijn lezingen en veel oefenstations voor ieder niveau. Kortom; een volledige dag gericht op het ding dat we het liefst nooit willen gebruiken!

Bijscholingen Ski-/Snowboardleraren

Het Snow Safety Center wil op maat gesneden programma’s organiseren voor skischolen en/of groepen skileraren. Hierbij kun je denken aan mensen die ooit een Alpinkurs hebben gevolgd, maar op de hoogte willen zijn van de laatste ontwikkelingen. Of leraren voor wie zo’n cursus lang geleden is en die weer ‘op scherp’ gezet willen worden. Maar ook aan skischolen die hun leraren een extra opleiding willen bieden.