Pieperfest 2020

 zondag 27 september

 

Pieperfest 2020 wordt een Pieperfest ‘à la sauce COVID’. We zullen alles volgens de geldende regels organiseren en dat betekent dat er plek is voor één groep in de ochtend en één groep in de middag. De groepen zijn beperkt tot slechts 20 deelnemers.

 

Het goede nieuws is dat we deze groepen verdelen in subgroepjes van 5 deelnemers plus een instructeur. Optimale begeleiding dus! We zullen alle beschikbare tijd besteden aan praktische oefeningen en dat is natuurlijk waar het vooral om draait. Voor ontvangst en afsluiting kunnen we gebruik maken van het zaaltje van Aloha terwijl we dan voldoen aan de geldende Coronaregels.

 

Neem je eigen pieper mee als je die hebt en eventueel je airbag om deze te laten testen (dat laatste nog onder voorbehoud). Wel zal het mogelijk zijn om de meest gangbare piepers, met uitzondering van de modellen van ARVA, van een software update te voorzien. Voor de toch nieuwe Barryvox en Barryvox S is bijvoorbeeld nieuwe software beschikbaar, de nieuwste software voor andere modellen is al een tijdje in omloop.

De programma’s zien er zo uit:

Ochtendprogramma

9.00 uur: inchecken

9.30 uur: uitleg en start praktische clinics

12.00 uur (ongeveer): afsluiting ochtendsessie

 

Middagprogramma

13.00 uur: inchecken

13.30 uur: uitleg en start praktische clinics

16.00 uur (ongeveer): afsluiting middagsessie

Hoe het winterseizoen gaat verlopen weet nog niemand, but you better be prepared! Dus ondanks de beperkingen gaan we er een mooie en leerzame dag van maken!

 

Pieperfest nieuwe stijl met Bruno Jelk

Alles over Lawineredding

29 september 2019

Dit jaar wordt het Pieperfest heel erg speciaal! Niemand minder dan een legende uit de bergredding komt vertellen over zijn ervaringen: BRUNO JELK uit Zermatt. Hij heeft 860 bergreddingen op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij talloze materialen uitgevonden en ontwikkeld voor het verrichten van bergreddingen. Teveel om op te noemen en daarom is er zelfs een boek over zijn leven als bergredder verschenen: ‘Alarm am Matterhorn’! In dit krantenartikel kun je lezen wat hem heden ten dage bezighoudt en wat de impact van zijn uitvindingen is.

Verder gaan we de praktische onderdelen dit jaar anders organiseren. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te kiezen voor bepaalde clinics (fijnzoeken, piepercheck, volledig zoekoefening, CPR, onderkoeling, etc.) en zo kun je invulling geven aan je eigen Pieperfest 2019. Er zal ook veel mogelijkheid zijn om zelf individueel en in groepjes te oefenen met behulp van ons pieper-zoekcentrum.

Bovendien zullen we dit jaar aandacht besteden aan ‘Wat na het pieperzoeken?’. Het gevecht tegen onderkoeling, controle vitale functies, CPR, inhoud EHBBO tas, etc.

INSCHRIJVEN en het programma inzien KAN HIER.

 

 

 

Pieperfest op 30 september 2018

Het Pieperfest betekent oefenen met je lawinepieper, lezingen over lawineredding, topinstructeurs, gezelligheid, kortom: de ideale start van je wintersportseizoen! Het heeft dan ook een vaste plek verworven in de agenda’s van veel freeriders. Vorige keer waren er 120 deelnemers op het Pieperfest in Wijk aan Zee.  En terecht! Hoe kun je het seizoen nou beter beginnen dan met het aanscherpen van je pieper- en rescueskills? Er zijn lezingen en veel oefenstations voor ieder niveau. Kortom; een volledige dag gericht op het ding dat we het liefst nooit willen gebruiken!

Voor wie: beginners, gevorderden en experts.

INSCHRIJVEN KAN HIER

Train je pieperskills nog voor het seizoen begint op zondag 30 september 2018 bij Aloha in Wijk aan Zee. Alle stappen van het zoeken met piepers en het sonderen worden stap voor stap aangeleerd of weer op scherp gezet door de instructeurs van het Snow Safety Center. Van piepercheck tot fijnzoeken en sonderen. Lezingen over piepertechnologie, zoekacties en ongevallen maken de dag compleet.

Leer van de besten, test nieuwe modellen piepers en airbags en wees op tijd klaar voor het poederseizoen! Voor mensen met veel ervaring of kennis is er speciale aandacht.

Globale programma:

09.30 uur: inchecken

10.00 uur: start programma met lezing 1 en praktijk 1

12.30 uur (ongeveer): lunchbuffet

13.15 uur: tweede deel programma praktijk 2 en lezing 2

16.00 uur (ongeveer): einde

Kosten: € 50,- incl. lunchbuffet

 

Available Spaces: 85

Register

Piepertraining

11 november 2017

SOEST

Daar is-t-ie dan: het Pieperfest 2017!

Voor wie: beginners, gevorderden en experts.

INSCHRIJVEN (klik)

Train je pieperskills op zaterdag 11 november in Soest (vanuit de Stayokay; routebeschrijving onderstaand) nog voor het seizoen begint. Alle stappen van het zoeken met piepers en sonderen worden stap voor stap aangeleerd of weer op scherp gezet door de instructeurs van het Snow Safety Center. Van piepercheck tot fijnzoeken en sonderen. Lezingen over zoekacties en ongevallen maken de dag compleet.

Leer van de besten, test nieuwe modellen en wees op tijd klaar voor het poederseizoen! Voor mensen met veel ervaring is er speciale aandacht.

 

Start:  09.45 uur inchecken ,

10.00 uur start programma                                     INSCHRIJVEN (klik)

16.00 uur einde

Kosten: € 50,- incl. lunchbuffet

Locatie en route

  

 

 

 

Inschrijven